Groen, Grond & Infra

In de opleiding Groen, grond & infra leer je veilig werken met grote machines en het afstellen hiervan. Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke thema’s in de opleiding. Na de opleiding ga je aan de slag in het gemechaniseerd loonwerk. Voel jij je hierdoor aangesproken dan is deze opleiding zeker iets voor jou.

Inschrijven

Wil jij aan de slag in de wereld van cultuurtechnisch of agrarisch loonwerk en/of grondverzet? Schrijf je dan in voor deze! Vul samen met je ouders/verzorgers het inschrijfformulier in.

Schrijf je nu in!

Kennismaken met deze opleiding?

Bezoek onze Open Dagen!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Groen, Grond & Infra is een mbo-opleiding op niveau 2, 3 en 4 en duurt afhankelijk van het niveau twee of drie jaar.

Waar word je voor opgeleid?

Medewerker groen, grond en groene infra (niveau 2, opleidingscode 25992), vakbekwaam medewerker groen, grond en groene infra (niveau 3, opleidingscode  25993) of vakexpert groen, grond en groene infra (niveau 4, opleidingscode 25994).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Na het behalen van je diploma niveau 2 of 3 kun je een stapje hoger gaan. Dus ofwel naar niveau 3 ofwel naar niveau 4. Na het behalen van je diploma op niveau 4 kun je ook doorstuderen aan het hbo.

Je kunt gaan werken in een loonbedrijf, dit kan in verschillende sectoren zijn: tuinbouw, agrarisch, cultuurtechnisch en/of grondverzet.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Groen, Grond en Infra kun je in Barendrecht op niveau 2 en 3 volgen in de BOL en in de BBL. De niveau 4-opleiding volg je in Barendrecht in de BOL. In Maasland wordt de opleiding in de BBL-variant aangeboden op niveau 2 en 3.

In de BOL ga je in het eerste leerjaar vier dagen per week naar school en heb je een dag in de week BPV (stage). In leerjaar 2 en 3 ga je drie dagen per week naar school en heb je twee dagen BPV.

In de BBL ga je 1 dag naar school. De overige dagen werk je voor een bedrijf in de sector. Het is van belang dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week.

Wat doe je in de les?

Je leert in de praktijk bij een leerbedrijf omgaan met machines en andere apparatuur. Onderhoud en reparatie gaan je na de opleiding goed af. Op school krijg je vakken als Nederlands en burgerschapsvorming. Je kunt tijdens de opleiding verschillende certificaten behalen, zoals veilig werken met de motorkettingzaag en veilig werken met de heftruck. Via de opleiding kun je tegen examenkosten ook je VCA-certificaat behalen.

Iets voor jou?

Deze opleiding is iets voor jou als:

  • je graag met grote machines werkt;
  • je van afwisseling houdt;
  • je veiligheid belangrijk vindt.

Vakken tijdens deze opleiding

Tijdens de opleiding krijg je onder andere de volgende vakken:

  • Machinevaardigheid
  • Loopbaan & burgerschap
  • Rekenen
  • Vakvaardigheid
  • Veiligheid en kwaliteit

Deze opleiding volg je aan:

MBO Maasland

Lentiz | MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid midden in een van de drukste gebieden van Zuid-Holland.

Alles over MBO Maasland

MBO Barendrecht

Lentiz | MBO Barendrecht is een kleinschalige school met een prettige sfeer en oog voor de student. Onze school bevindt zich in een dynamische regio, vlakbij het (internationale) bedrijfsleven. Door onze nauwe samenwerking met regionale bedrijven sluiten onze opleidingen goed aan bij de wensen van het bedrijfsleven en verlaten onze studenten de school met een waardevol diploma.

Alles over MBO Barendrecht