Dionne, student Voeding & Voorlichting (voorheen Masters of Food), vertelt
‘Ik heb er geen moment spijt van gehad omdat de variatie in de vakken groot is: theorie en praktijk worden afgewisseld, docenten en gastdocenten hebben veel kennis omdat ze ook in die praktijk hebben gewerkt. Kwaliteitszorg, voedselveiligheid, technieken, voeding voor diverse doelgroepen, je wordt heel breed opgeleid om in de toekomst voorlichting over voeding en voedingsgewoonten te kunnen geven.
Op school heb ik veel inhoud en achtergronden geleerd die ik nu toepas in mijn stage: ik geef voorlichting op een basisschool over gezonde voeding en ga binnenkort een kookworkshop geven aan groep 8 leerlingen met als thema: “hoe maak je een gezond tussendoortje?”. Door mijn kennis kan ik heel goed de verbinding maken van theorie naar de praktijk. Het leuke van deze stage is dat ik de kinderen veel kan leren over voeding door de kennis die ik op mijn opleiding heb opgedaan en dat ik zeer gewaardeerd wordt door de leerkrachten van de school.
Volgend jaar wil ik naar het hbo om de opleiding “Food Commerce & Technology” te gaan doen, een opleiding die zeer goed aansluit bij mijn huidige opleiding. Heel graag wil ik in de toekomst een functie krijgen in de marketing van voedselveilige gezonde producten.
Mijn huidige school is zeer waardevol geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling en heeft mij vooral geleerd om makkelijk en met vertrouwen contacten te leggen met bedrijven en instellingen: ik durf nu een netwerk aan te spreken en er op af te stappen.
Tegen leerlingen die nu voor een mbo schoolkeuze staan zou ik nog willen zeggen dat zij vooral open moeten staan voor alle mogelijkheden die er zijn en te gauw te focussen op één keuze. Er is zoveel leuks te beleven!’