OPNIEUW IN DE RACE
Restproduct bekend voor MBO Challenge Voedselverspilling 2023
Vorig jaar waren de Voeding & Kwaliteit-studenten de winnaars met de Wasabikroket, gemaakt van restproducten van de Wasbiplant. Een hele prestatie! De opdrachtgever was toen Dutch Wasabi. Dit schooljaar mogen de studenten een mooie case van Royal Steensma B.V. uitwerken.
Amandel- en de banketspijzen zijn de specialiteiten van dit bedrijf. Ze biedt een breed assortiment aan bakkerij artikelen voor het MKB, industrie en retail in binnen- en buitenland.
Met welk restproduct van deze toeleverancier gaan de studenten werken? Amandelspijs wordt zonder velletjes van de amandelen gemaakt, dus die blijven over. Met de velletjes wordt iets innovatiefs bedacht.
Experimenteren in open keuken op beurs Gastvrij Rotterdam
Maar waar begin je? Dankzij Bresc mochten de studenten gratis naar de beurs Gastvrij Rotterdam voor het ophalen van de laatste trends en ideeën. De opdracht was om te sparren met horecaprofessionals over de amandelschillen en te bespreken hoe ze dit restproduct kunnen verwerken in producten of gerechten.
Gastvrij Rotterdam bleek dé perfecte plek om hun nieuwe restproduct voor te verkennen met de specialisten. Want het bleef niet alleen bij praten. Het ging een stapje verder. Met de amandelschillen werd door de enthousiaste horecaprofessionals meteen geëxperimenteerd in de open keukens op de beursvloer. En daar kwamen al inspirerende lekkernijen uit. Dat is pas concreet!
Van je buren moet je het hebben
We volgen het verloop van deze geweldig leuke uitdaging met de case van Royal Steensma voor de MBO Challenge Voedselverspilling. Royal Steensma maakt onderdeel uit van de Food Innovation Academy waar de LIFE College-studenten de praktijklessen volgen.