Voeding, Technologie & Techniek BBL

In de praktijkgerichte opleiding Voeding, Technologie & Techniek leer je alles over het bereiden en verpakken van voedingsmiddelen. Daarbij let je op smaak, hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid. Als medewerker voeding, technologie & techniek (niveau 2) ben je inzetbaar op meerdere werkplekken in het bedrijf. Je neemt de receptuur en de planning door en je maakt apparatuur klaar voor gebruik. Uiteraard werk je hygiënisch en volgens de bedrijfsprocessen. Je zorgt ervoor dat de producten altijd de juiste kwaliteit hebben. Als vakbekwaam medewerker voeding, technologie & techniek (niveau 3) heb je naast je taken als medewerker ook een begeleidende rol, je bent verantwoordelijk voor zowel je eigen werk als het werk van het team. Als vakexpert voeding, technologie & techniek (niveau 4) stuur je de processen aan, ben je verantwoordelijk voor de voortgang van het werk en hou je je bezig met het opstellen van planningen. Als lid van een verbeterteam kun je aan projecten deelnemen voor het optimaliseren van werkprocessen.
Voeding en Technologie

BBL niveau 2, 3 en 4

Lentiz | MBO LIFE College verzorgt opleidingen Voeding, Technologie & Techniek voor werknemers in de voedingsmiddelen sector. Met behulp van bestaande en nieuwe technologieën wordt onze voeding ontwikkeld, bereid, getest en verpakt. Voorop staat dat de kwaliteit van het voedsel goed moet zijn. Steeds vaker wordt naar oplossingen gezocht voor duurzaam produceren en minder voedselverspilling. De smart industry is in opkomst met een verzameling aan technische innovaties en digitalisering, denk aan robotisering en 3D-food printing. Deze kansrijke branche is volop in beweging met veel werk en doorgroeimogelijkheden.

Meld je aan!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

BBL-niveau  2, 3 en 4

Je wordt opgeleid tot…

Je wordt opgeleid tot:

Medewerker Voeding, Technologie en Techniek Opleidingscode: 25977
Vakbekwaam medewerker Voeding, Technologie en Techniek –  Opleidingscode 25978
Vakexpert Voeding, Technologie & Techniek – Opleidingscode 25979
Vakexpert Voeding, Kwaliteit & Productontwikkeling – Opleidingscode 25980

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar voor niveau 2 als je:
Een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg hebt;
Een diploma mbo niveau 1 (entree-opleiding). 

Je bent toelaatbaar voor niveau 3 en 4 als je:
Een diploma VMBO KL, GL of TL  hebt;
Een mavo-diploma hebt;
Een diploma mbo niveau 2 of 3 hebt;
Een overgangsbewijs havo/vwo 3 naar havo/vwo 4 hebt.

Toelating vindt plaats na een intakegesprek.  

Wat kost deze opleiding?

De opleidingskosten, het wettelijk cursusgeld en leermiddelen worden vaak door je werkgever vergoed. Overleg dit altijd zelf met je werkgever. 

Na mijn diploma!

Je kunt verder werken in het bedrijf waar je bent opgeleid. En je zou ook een BBL opleiding op een hoger niveau kunnen volgen.

Wanneer je een niveau 4 diploma hebt behaald, kun je nog verder studeren in een Associated Degree opleiding of hbo- opleiding.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Hoe is de opleiding opgebouwd :

Je volgt, samen met je medestudenten, één dag per week les op een leslocatie. Daarnaast werk je minimaal 650 uur per jaar in je eigen bedrijf. Dit bedrijf moet een voor jouw opleiding erkend leerbedrijf zijn.

Het beroepsgerichte deel van de opleiding wordt afgerond met één of meerdere Proeven van Bekwaamheid.  Ook zijn er examens voor algemeen vormende vakken zoals Nederlands, rekenen, Engels en de keuzedelen.

Als je de verschillende examenonderdelen volgens onze planning uitvoert en behaalt, kun je de opleiding in twee jaar afronden.

Wat doe je in de les?

Wat doe je in de les :

Op een lesdag worden er beroepsgerichte vakken verzorgd en volg je de verschillende algemene vakken. Bij de beroepsgerichte vakken zijn praktijkopdrachten geschreven die ervoor zorgen dat de theorie en de praktijk aan elkaar gekoppeld worden. Je voert deze praktijkopdrachten uit in je eigen bedrijf.

Vakken tijdens de opleiding :

In deze opleiding worden vakken verzorgd rond thema’s als voedingsproductie, kwaliteit & voedselveiligheid, duurzaamheid, techniek, optimaliseren van het proces en plannen. Verder volg je lessen in Nederlands, (beroepsgericht) rekenen, Engels (Niveau 4), Loopbaan & Burgerschap en een aantal keuzedelen.

Vakken tijdens deze opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.