Hackathon voor de 6e keer georganiseerd!
Drie opdrachten uit de praktijk
De groepjes konden kiezen uit drie casussen. Casus 1 betrof het hergebruik van koffieprut, ingebracht door SOCOCO. Casus 2 betrof het verleiden van jongeren tot gezondere voedselkeuzes, aangeleverd door Hogeschool Inholland. En de derde casus betrof het hergebruik van sinaasappelpulp, deze casus werd ingebracht door het bedrijf HALF-BAKED.
Wat een creativiteit!
Na drie intensieve dagen waarin de studenten en leerlingen de onderzoeksvraag hadden ontleed en allerlei oplossingen hadden bedacht en ontwikkeld, was het woensdagmiddag tijd om via pitches de oplossingen aan de aanwezigen en de jury te laten zien. Aan creatieve oplossingen geen gebrek. Van zeepjes en scrubs met koffieprut of een gezonde snackbar tot een aanstekelijk filmpje hoe je een gezond broodje kan maken. Maar de absolute winnaar deze keer was het groepje dat sinaasappelpulp her verwerkte tot sorbetijs, cakemix en poedermix.
Grenzen tussen onderwijsniveaus doorbroken
“De Hackathon zorgt niet alleen voor samenwerken, creativiteit en duurzaam denken, maar doorbreekt ook grenzen tussen onderwijsniveaus”, aldus practor Petra Kuipers: “Mbo- en vmbo-leerlingen werken zij aan zij, ondersteund door coach-docenten van diverse scholen waar ook Hogeschool Inholland onderdeel van uitmaakt. Deze samenwerking zorgt voor een holistische aanpak van vraagstukken binnen de thema’s Food en Duurzaamheid.”
Bekijk hieronder de aftermovie!
Artikel afkomstig van FIA: Lentiz | LIFE College organiseert 6e hackathon in de FIA – Food Innovation Academy