School van onze toekomst
‘t Groen gaat ver(nieuw)bouwen en dat is een positieve ontwikkeling! Hiermee kunnen we het gebouw vormen naar onze onderwijsvisie en klaarmaken voor de toekomst.
Met deze pagina brengen we u graag op de hoogte van de stand van zaken en delen we graag de (concept) tijdlijn met u.
Tijdens de verbouwing gaat ons onderwijs gewoon door. De gemeente zorgt voor voldoende ruimte, door middel van 3 ‘deelgebieden’ in de buurt, die niet verder dan 250 meter van elkaar liggen. Leerlingen zullen weinig tot geen bewegingen hebben en voornamelijk binnen één deelgebied werken. Dit geeft rust, veiligheid en stabiliteit. Naast de verschillende coördinatoren, beschikt straks ieder deelgebied over een eigen kantineruimte, onderwijsondersteunend personeel en conciërge. Het geheel noemen we ‘de campus’.
Een dag op de campus
Het past in onze visie dat wij werken in kleine teams: iedere afdeling heeft een
coördinator en een groep vaste docenten, gekoppeld aan leerlingen van die bouw (zoals bijvoorbeeld team havo onderbouw, havo bovenbouw, enzovoort). Dagelijks starten we de dag met deze groep vaste medewerkers, vervolgens beginnen docenten uit deze groep de dag met de leerlingen in de flexstart. Hierdoor zijn onze overleglijnen kort en is de begeleiding van leerlingen doeltreffender.
Deze teams gaan werken in de deelgebieden op de campus en dat zorgt er dus voor dat leerlingen nauwelijks hoeven te verplaatsen.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Manon van der Waal via het contactformulier.
Benieuwd naar het vernieuwde gebouw?
Bekijk hier de visuals!Veelgestelde vragen
-
Waarom gaat Lentiz | Groen van Prinstererlyceum verbouwen?
Het Groen van Prinstererlyceum gaat verbouwen om het gebouw beter aan te laten sluiten op onze onderwijsvisie en klaar te maken voor de toekomst.
-
Hoe lang duurt de verbouwing?
Zie de concept tijdlijn. We verwachten eind 2027 klaar te zijn met het gebouw.
-
Gaat het onderwijs door tijdens de verbouwing?
Ja, het onderwijs gaat door. Leerlingen worden verdeeld over drie deelgebieden in de buurt, zodat de lessen doorgaan.
-
Waar wordt er lesgegeven tijdens de verbouwing?
De lessen worden gegeven in drie deelgebieden, die zich op maximaal 250 meter van elkaar bevinden. De leerlingen blijven binnen hun eigen deelgebied, wat zorgt voor rust en stabiliteit.
-
Heeft mijn kind last van de verbouwing?
Bij elke verbouwing is er overlast. We nemen maatregelen om deze overlast zo veel als mogelijk te beperken. Met dat in ons achterhoofd hebben we de campusstructuur zo ingericht dat leerlingen zo min mogelijk hinder ondervinden. Ze blijven binnen hun eigen deelgebied, wat zorgt voor rust en stabiliteit.
-
Is elke les in een ander gebouw?
Nee, leerlingen blijven binnen hun toegewezen deelgebied en hoeven zich nauwelijks te verplaatsen. Dit zorgt voor rust en stabiliteit.
-
Wat zijn de ‘deelgebieden’ en hoe werken ze?
De deelgebieden zijn drie locaties binnen 250 meter van elkaar, waar leerlingen en docenten worden ondergebracht. Elk deelgebied heeft een eigen kantineruimte, onderwijsondersteunend personeel en een conciërge.
-
Wat betekent de campusstructuur voor leerlingen?
Leerlingen werken in vaste teams met een vaste groep docenten. Dit zorgt voor korte overleglijnen en betere begeleiding.
-
Hoe komt het schoolgebouw er in de toekomst uit te zien?
Bekijk de visuals om een indruk te krijgen van het vernieuwde gebouw.
-
Hoe kan ik meer informatie krijgen of vragen stellen?
Voor vragen kun je contact opnemen met Manon van der Waal via het contactformulier. Meer informatie kun je ook vinden op de website van de gemeente.