Afwezigheid melden
Ziekteverzuim
Bij ziekteverzuim – zowel een dag ziek of een bezoek aan een medisch specialist (huisarts, tandarts, fysiotherapeut enz.) – laat de ouder dat vóór de begintijd van de lesdag weten aan school. Dat kan via Somtoday. Let op: Begin- en einddag zijn in deze hetzelfde.
U ontvangt meteen een bevestiging. Is de leerling de dag erna nog ziek dan doet u een nieuwe melding. In het geval dat het afmelden via Somtoday niet lukt, kunt u een e-mail sturen naar het leerlingenloket.
Bij het afmelden dient ook doorgegeven te worden of en bij wie de leerling een toets heeft. Achteraf melden van een afwezigheid is niet de bedoeling.
Indien noodzakelijk of gewenst kan de melding ook telefonisch doorgegeven worden (010-4357000, optie 2).
Let op: een bezoek aan (tand)arts enz. is niet toegestaan tijdens proefwerken en tentamens.
Wie ziek wordt tijdens de les en naar huis wil, moet zich afmelden bij het leerlingenloket. Is er diezelfde dag nog een toets, dan moet dit bij de afmelding gemeld worden.
Bij langdurig of regelmatig kortdurend ziekteverzuim kunnen we de leerling – met toestemming van ouder(s)/verzorger(s) – aanmelden bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (zie ‘Begeleiding’). De jeugdarts of jeugdverpleegkundige kan school en jou en je ouder(s)/verzorger(s) adviseren over je schoolgang in relatie tot het ziekteverzuim.
Verlof
Indien ouder(s) redenen hebben, anders dan een medische, om hun kind niet naar school te laten gaan (bruiloft of begrafenis naaste familie, topsportactiviteiten, proefstuderen e.d.) moet daar minstens (indien mogelijk) twee weken van tevoren via een verlofformulier toestemming voor worden gevraagd. Het formulier kan zelf uitgeprint worden, maar is ook op te halen bij het leerlingenloket. Het ingevulde formulier dient ingeleverd te worden bij de teamleider.
Aansluitend aan de zomervakantie kan geen verlof worden opgenomen. Indien de leerling toch in die periode afwezig is wordt dit als luxe verzuim gezien en wordt hiervan melding gemaakt bij de afdeling Leerrecht van de betreffende gemeente.
Overmacht
Als een leerling te laat is vanwege overmacht (bijvoorbeeld aantoonbare ov-storing) dan is dat van tevoren gemeld door de ouders of heeft de leerling een briefje bij zich van de ouders dat na de les wordt ingeleverd bij het leerlingenloket. Dat heeft uiteraard verder geen gevolgen.
*onder lestijd vallen ook de door school georganiseerde activiteiten en excursies
Zie verder het uitgebreide aanwezigheidsbeleid in de schoolgids.