In Restaurant LEF begon de liefde voor het vak

Dylan Kleijwegt is leidinggevende bij het Delta Hotel in Vlaardingen. Hij droomt ervan ooit een eigen lunchroom te openen. De liefde voor het vak begon op Lentiz | Geuzencollege in het schoolrestaurant LEF. “Een top-school”, noemt Dylan het Geuzencollege. Vanwege de gezellige sfeer en de goede ondersteuning die hij heeft gekregen. “Mijn broertje heeft zich nu ook aangemeld bij de onderbouwlocatie Holy.”

Tijdens zijn opleiding bij het Geuzencollege (richting Zorg en Welzijn) ‘werkte’ Dylan regelmatig in Restaurant LEF. Daar ontdekte hij het horecavak. Hij koos vervolgens voor de SVO-vakopleiding in Rotterdam en liep stage bij Restaurant Verhage in Vlaardingen, waar hij een goede klik had. Hij heeft er vijf jaar gewerkt, totdat hij voor 1,5 jaar naar Spanje vertrok om zijn oma bij te staan die ernstig ziek was. Weer terug in Nederland kreeg hij via vrienden de tip dat het Delta Hotel een vacature had. Daar werkt hij nu vier dagen per week, tien uur per dag. Zijn vrije tijd besteedt hij aan voetbal, de sportschool, zijn vriendin met wie hij samenwoont en zijn vrienden die hij onder andere op het Geuzencollege heeft leren kennen.

Ik leer nog elke dag

“Ik heb het hier harstikke naar mijn zin”, vertelt Dylan opgewekt. “Ik leer elke dag nieuwe dingen en krijg steeds meer verantwoordelijkheden. Wat er zo leuk is aan het werken in de horeca? De sociale contacten, een praatje maken en de band die je opbouwt met de vaste klanten. Het werk is heel afwisselend. Ik maak het rooster, stuur iedereen aan en spring in waar nodig. Regelmatig moeten we ook partijen voorbereiden. Soms dek ik dan zelf even een zaaltje in, bespreek de menu’s met de keuken … even lekker knallen, heerlijk. En de locatie is super. Het uitzicht hier verveelt nooit. O ja, en ik begeleid ook stagiaires. Ik vind het erg leuk om nieuwe mensen het vak bij te brengen. Twee daarvan, Pim en Delien, zitten nu op het Geuzencollege. Dus dat moet goedkomen, haha.”

Terug naar het nieuwsoverzicht