Basiscursus bierbrouwen
Bier is één van de mooiste en oudste producten ter wereld. Er bestaan talloze verschillende soorten (speciaal) bier. Maar wat is bier nu eigenlijk en hoe brouw je een kwalitatief hoogwaardig bier met een constante smaak? Waar veel andere bieropleidingen focussen op verschillende biersoorten en smaken wordt er bij deze cursus gefocust op het bereidingsproces van bier. Na het volgen van deze cursus kan jij jouw eigen bierbrouwen.
Jouw resultaat
Na het volgen van deze cursus heb je meer kennis en vaardigheden over bierbrouwen, het maken van keuzes in het brouwproces en de factoren die de kwaliteit van bier beïnvloeden. De volgende onderwerpen moet je kennen als bierbrouwer:
- Geschiedenis bier
- Verschillende biersoorten
- Grondstoffen van bier
- Bier brouwen; het proces
- Kwaliteit van bier
Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname van Lentiz | Cursus & Consult.
Aanpak
Tijdens de cursus ontwikkel je een theoretische basis voor het brouwen van het perfecte bier. Vervolgens ga je onder begeleiding van de trainer de opgedane kennis toepassen in de praktijk. Hierbij is er veel ruimte voor praktijkgerichte vragen vanuit jouw eigen bierbrouw ervaringen. Onze trainers zijn bierbrouwers uit de praktijk en zij nemen jou graag mee in de wereld van het bierbrouwen.
Inhoud
Deze cursus bestaat uit een combinatie van theorielessen en praktische invulling.
- 1 avond (geschiedenis van bier en verschillende biersoorten)
- 2 avonden (grondstoffen van bier en het bierbrouw proces)
- 1 avond (kwaliteit van bier)
- 2 praktijkochtenden/middagen
Onze trainers zijn mensen uit de praktijk en zij leren jou graag meer over het brouwen van bier en het vak (jargon) dat daarbij hoort.
Wie volgen deze cursus?
Je brouwt je eigen bier of denkt er over na om bier te gaan brouwen.